Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

San Siro show, në gjueti të rekordit të ri: për Champions me Napolin synohen 10 milionë

Vala rosonere ka arritur dallgën e lartë: kundër Napolit në Champions League, San Siro do të arrijë në një milion e treqind mijë spektatorë sezonalë. Dhe klubi do të ngrejë dolli për një arkëtim total prej gati 70 milionësh (sot është pak më pak se 60). Me kërkesat e ardhura për sfidën e radhës europiane, stadiumi duhet të kishte shtuar një unazë të katërt. Tre të parat u mbushën menjëherë: të abonuarve iu ishte dedikuar një fazë e parë e shitjes, pastaj u vazhdua me zotëruesit e kartave. Jo të gjithë: vetëm ata që e kishin nënshkruar para 8 marsit, pra para ndeshjes së kthimit të 1/8 së finales me Tottenhamin dhe për rrjedhojë përpara se ta dinin kombinimin e çerekfinaleve. Të dyja kategoritë mund të blinin deri në 4 kuponë të destinuara për të abonuarit e tjerë të biletave sezonale ose për tifozët e tjerë besnikë. Të cilëve u janë të rezervuara edhe mijëra biletat e fundit: është pothuajse e sigurt që do të shiten gjatë orëve të ardhshme. Një strategji që kishte dy synime: të shpërblente tifozët më besnikë të Milanit dhe të garantonte një stadium vetëm rosoner, përveç sektorit mysafir. Shitja e lirë do të fillonte vetëm në rast të disponueshmërisë së mbetur, por nuk ka mbetur më pothuajse asnjë biletë.

REKORD

Champions, Europa fisnike, garanton lavdi dhe para, shumë para. Në ndeshjen e parë të çerekfinales me Tottenhamin, klubi kishte arkëtuar më shumë se 9 milionë euro nga 74320 spektatorë. Rekord jo vetëm për San Siro por për të gjithë vendin fqinj. Primati që tashmë duket se do të lihet pas: Milan-Napoli është sfida e destinuar për rekordin e ri. Në vetëm një natë klubi do të jetë në gjendje të numërojë dhjetë milionë euro fitime. Kuota e përfituar nga Milan-Tottenham ishte rezultat i një pjese të shitjes së rezervuar për të abonuarit (me çmime më të ulëta) dhe e shitjes së lirë (me çmim pak më të lartë). Për Milan-Napoli kostoja do të mbetet ajo e fazave të mëparshme, mesatarisht më e lartë se të njëjtat faza të të tetave. Rriten pak në të gjithë sektorët: nga Tribuna e Kuqe e Nderit (399 euro me Tottenhamin, 439 me Napolin) te e Treta e Kuqe Qëndrore (nga 59 në 84). 3500 do të vijnë edhe nga jashtë.

NDESHJE TË TJERA

Por kjo nuk është e vetmja provë e dashurisë: në Maradona Stadium mund të dëgjoje vetëm zërin e kuqezinjve dhe jo vetëm për rezultatin. Në shumë stadiume të tjera në kampionat dhe në Evropë, tifozët e Milanit patën bërë demonstrimin e zakonshme. Dhe më shumë do të vijnë: për Milano-Empoli të premten para Pashkëve jemi pothuajse në 70,000 bileta të shitura tashmë. Shitjet e biletave për Milan-Lecce po vazhdojnë me shpejtësi me pritshmëri të mëdha në promot e rezervuara për familjet dhe ata Under 16 vjeç.

You might also like