Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

Milani dhe Napoli janë më afër se sa thotë renditja

Barazimi i Milanit ndaj Empolit zbuti menjëherë entuziazmin që karakterizonte atmosferën pas dominimit të pastër e të paqartë, i destinuar të hynte në historinë e Maradona Stadium: 4-0 ndaj Napolit ndaj të gjithëve dhe gjithë të mirat. Një ndeshje e bukur, ndoshta më e bukura e epokës Pioli dhe ndoshta më e mira e 10 viteve të fundit e rosonerëve. Një ndeshje e cila, megjithatë, përfundoi duke u arkivuar për t’i lënë vend një Milan-Empoli krejtësisht ndryshe përsa i përket emocioneve dhe rezultateve.

NJË DISTANCË E PANATYRSHME

Nga janari e deri më sot, Milani ka pasur një ecuri në linjë me ata që luftojnë për shpëtim apo pak më shumë: në 14 ndeshje të Serie A ka grumbulluar 18 pikë, fryt i 5 fitoreve, 4 barazimeve dhe 5 humbjeve. Mania që ka infektuar kuqezinjtë i ka bërë të alternojnë paraqitje të nivelit të shkëlqyer (veçanërisht në Champions League) me të tjera që janë të shurdhërta, të errëta dhe pa ide të mëdha.

Sigurisht, komponenti mendor ka patur një rol të rëndësishëm në mbajtjen lart të tensionit dhe përqendrimit, dukshëm më të pakta këto kur vërejtëm Napolin të shkëputej në renditje, por diferenca prej 22 pikësh që ndan skuadrën e Spallettit nga ajo e Piolit nuk tregon distancën reale në terma vlere absolute që ekziston mes dy skuadrave, të paktën në formacionet titullare. Në fund të fundit, kjo u pa edhe në kampionat në ndeshjet e drejtpërdrejta: në Milano, Napoli fitoi një ndeshje në të cilën u vunë shpesh poshtë nga Milani për sa i përket lojës, duke arritur të shfrytëzonin në maksimum mundësitë e tyre e kështu të dilnin fitues, ashtu siç dinë të bëjnë skuadrat e mëdha.

Por në fushë, forcat në lojë kanë provuar se udhëtojnë në nivele të ngjashme. Ndërkohë që në Napoli, (dhe e kemi ende përpara syve), një dominim i qartë dhe i padiskutueshëm, i pakundërshtueshëm, dhe thelbësisht i përsosur. Renditja nuk e tregon këtë, sepse ndoshta – pothuajse me siguri – Milani ka hequr dorë nga ndjekja pasi vërejti Napolin t’i arratisej në renditje gjatë muajit të poshtër të janarit (dhe ai mendor është një aspekt në të cilin do të duhet të medoemos një ndërhyrje), por kur loja u bë e ashpër, Milani deri më tani i ka përmbushur pritshmëritë.

You might also like