Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

Milan, ëndrra evropiane vazhdon: Rosonerët në gjysmëfinalen e Champions League, pas 16 vjetësh

Ëndrra evropiane e Milanit mund të vazhdojë: edhe pse favoret e parashikimeve ishin të gjitha në anën e Napolit, kuqezinjtë i përmbysën parashikimet dhe sollën në shtëpi një barazim në Maradona mbrëmë që do të thotë gjysmëfinale e Champions League. 16 vjet pas herës së fundit, Djalli është rikthyer midis katër më të mirëve të Evropës dhe tani pret të takojë kundërshtarin e tij mes Interit dhe Benfica-s, me derbin e Milanos pas dere, pasi nerazurrët e kanë fituar 2-0 ndeshjen e parë në Portugali.

REZULTAT HISTORIK

Kjo zbulohet sot në mëngjes nga Corriere della Sera, e cila vlerësoi ndeshjen e madhe të Milanit në shtëpinë e Napolit: zemër e madhe, shpirt i madh sakrifice, një mbrojtje e hekurt, një super Leao, i zakonshmi Maignan vendimtar dhe një Kjaer i patejkalueshëm. Janë këto “përbërësit” që e bënë Djallin të sjellë në shtëpi një rezultat historik. Barazimi 1-1 i mbrëmshëm ka shijen e fitores për kuqezinjtë e Stefano Piolit, të cilët edhe një herë u përgatitën në mënyrë perfekte për ndeshjen ndaj Spallettit.

SUPER LEAO DHE MAIGNAN

Secondo molti il Milan doveva essere la vittima sacrificale dei partenopei, ma dopo lo 0-4 in campionato qualcosa è cambiato e il bilancio nelle tre sfide di 16 giorni è di due successi per il Diavolo e un pareggio che vale come una vittoria. Merito certamente del gruppo, ma ovviamente anche di alcuni singoli che hanno fatto la differenza: in particolare, ieri sera al Maradona, la copertina se la sono presa Rafael Leao, autore di alcune giocate da fenomeno vero come quella in occasione del gol di Giroud, e Mike Maignan, che ha parato un rigore a Kvara e ancora una volta ha dimostrato di essere uno dei migliori portieri al mondo.

Sipas shumëkujt, Milani duhet të ishte viktima sakrifikuese e napolitanëve, por pas 0-4 në kampionat diçka ka ndryshuar dhe bilanci në tre ndeshjet e 16 ditëve është dy fitore për Djallin dhe një barazim që llogaritet si një fitore. Sigurisht falë grupit, por padyshim edhe disa individëve që bënë diferencën: në veçanti, mbrëmë në Maradona, kopertinën e mori Rafael Leao, autor i disa paraqitjeve prej një fenomen të vërtetë siç është ai me rastin e golit të Giroud dhe Mike Maignan, i cili priti një penallti Kvara dhe dëshmoi edhe një herë se është një nga portierët më të mirë në botë.

You might also like