Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

Merkato Milan / Tërmeti Leao, Pellegatti: “Mund t’ju them se…” | Më të rejat

Telenovela e merkatos mes Milanit dhe Rafael Leaos vazhdon pandërprerje, madje pasurohet dita-ditës me zëra të reja dhe lajme të rënda. Pozicioni i rosonerëve për këtë çështje është mjaft i qartë. Thithet optimizëm dhe zgjedhja tashmë është bërë: ose rinovim ose shitje e menjëhershme në verë. Por ndërkohë, siç thamë, kanë mbërritur përditësime të reja merkatoje që janë padyshim të rëndësishme në këtë drejtim.

Në veçanti nga Portugalia, ku kolegët e gazetës së njohur A Bola flasin pikërisht për të ardhmen e Leaos, duke zbuluar disa lajme shumë të rënda. Sipas kolegëve luzitanë, do të kishte pasur kontakte konkrete mes shoqëruesve të sulmuesit rosoner me Chelsea, por edhe mes Chelsea dhe Sporting Lisbonës. Drejtuesit e lartë të klubit portugez do të kishin qenë edhe në Londër për të kuptuar se si të zgjidhin çështjen e famshme të gjobës në funksion të një transferimi të mundshëm të Leaos pikërisht në Londër, te Chelsea.

Me pak fjalë, shumë gjë. E atëherë, në këtë kontekst, shumë të rëndësishme janë edhe lajmet e fundit të zbuluara nga Carlo Pellegatti. Nëpërmjet kanalit të tij YouTube, gazetari i njohur me besim rosoner ka folur për situatën e nxehtë Leao-Milan, duke zbuluar madje edhe disa lajme shumë të rënda.

Leao-Milan, lajme të mëdha nga Pellegatti

Duke komentuar mbi lajmin e rëndë të zbuluar nga A Bola, Pellegatti ka nënvizuar: “Ju kam thënë në disa raste: Jorge Mendes dëshiron ta largojë Rafael Leaon nga Milani. Ai ka çdo interes ta bëjë këtë për të fituar sa më shumë komisione. Dhe dëshiron ta largojë ose këtë verë në ekipin që dëshiron ai, ose madje me zero kosto pas një viti”. Fjalë të rënda domethënë. Por Pellegatti nuk ndalet me kaq dhe vazhdon.

 “Nuk e di se çfarë po bën Dimvula apo babai i Leaos, por Milani ka frikë nga lëvizjet e Mendes. Rosonerët e kanë bërë tashmë ofertën e tyre: 6.5/7 milionë. Është e qartë se është gjithmonë ajo nyjë e gjobës që i duhet paguar Sporting Lisbonës”. Më pas gazetari, gjithnjë në kanalin e tij YouTube, ka nënvizuar edhe një skenar që mund të shfaqet në të ardhmen e afërt.

“Mund t’ju them se Milani po i merr të gjitha këto lajmet merkatoje për Leaon në mënyrë shumë të qetë. Diskutimi që bën Milanit është i thjeshtë: a e do Chelsea, Rafael Leaon? Epo, të vijnë me klauzolën çliruese prej 150 milionë si për Enzo Fernandez dhe Leao do të jetë i tij. Nuk ka problem. Nevojitet vetëm të kuptohet nëse Mendes do të përpiqet ta largojë me zero kosto. Por, sidoqoftë, Milani është i përgatitur mirë dhe nëse në qershor kupton se situata mund të përfundojë në këtë mënyrë, atëherë do të fillojë të mendojë për shitjen e menjëhershme të Leaos sepse sigurisht që largimi me kosto zero është i pamundur. Pastaj të shpresojmë që ndërkohë Leao të ndërhyjë drejtpërdrejt për të qëndruar te Milani”. Megjithatë, në gjithë këtë, vëmendje edhe lajmeve të tjera të bujshme të orëve të fundit. Çmenduri Maignan, goditje Nelson: tani po kërcejnë zërat e rëndë! <<<

You might also like