Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

Koha efektive e Roma-Milan, të dhënat zyrtare: gjysma e ndeshjes nuk u luajt

Denoncimi i Stefano Piolit pas Roma-Milan duket se konfirmohet edhe nga shifra e dhëna. Vërtetë ndeshje u luaj për shumë pak minuta

Roma-Milan ishte një nga ndeshjet më të debatuara, më intensive dhe më delikate të sezonit. Mjafton të mendohet se dy golat vendimtarë që çuan në finalen 1-1 u shënuan të dy pas minutës së 90-të.

Pastaj të paktën 4-5 dëmtime, faulle të panumërta, disa polemika në fushë dhe drejtimi i zakonshëm (por i dyshimtë) i z. Orsato. Me pak fjalë, një ndeshje për zemrat e forta që mund të përfaqësojë momentin e futbollit në Serie A, ndoshta jo shumë brilante apo prestigjioze, por luftarake në maksimum.

Një nga polemikat e ngritura nga mister Stefano Pioli në fund të ndeshjes ka të bëjë edhe me kohën efektive të lojës së luajtur, një temë gjithmonë shumë e dashur për trajnerin rosoner. Edhe vitin e kaluar ai ka folur disa herë për këtë problem të rëndë të futbollit në Serie A dhe, përveç këtij edicion, ndikon pashmangshmërisht ndeshjet e skuadrave edhe në Europë.

Roma-Milan, sa ndërprerje: u luajt vetëm 54 minuta

Në pas ndeshjen Roma-Milan, mister Pioli pranoi se ishte përpjekur ta fitonte ndeshjen direkte në Olimpico. Por ai u ankua sepse efektivisht u luajt shumë pak për arsye të ndryshme. “Sot ishte një ndeshje e çuditshme. U bënë 106 minuta në fushë, por ato të luajtura vërtetë ishin 49. Vështirë të kishe ritëm, e vështirë për të bërë një ndeshje të hapur”.

Edhe të dhënat zyrtare të raportuara nga Lega Serie A flasin vetë: ndeshja zgjati gjithsej 106.06 minuta, por lojë reale llogaritet vetëm për 54.47 minuta, pra 52%. Për gjysmën e ndeshjes, vetëm futboll nuk u luajt kurrë.

Vërtetë shumë pak. Një plagë kjo për skuadra si Milani, të cilat ritmin e lojës dhe shpejtësinë i kanë cilësitë e tyre më të mira. E megjithatë, në të njëjtën kohë, u favorizuar Romën, një skuadër që ekzaltohet në situata të ngjashme për futbollin e saj spekulative dhe për nervat.

Një problem, ai i kohës efektive të ndeshjes, që në Botërorin e fundit në Katar u përmirësua me kohë shtesë shumë të gjata në krahasim me ato zakonisht, një përpjekje për t’u dhënë më shumë kohë skuadrave dhe për të kompensuar kohën e humbur me ndërprerje, zëvendësime ose situata me topin e ndaluar. Duhet bërë reflektive, edhe sepse Seria A me përqindje kaq të ulëta kohe për ndeshjeve rrezikon të humbasë goxha publik edhe në nivel ndërkombëtar, ashtu si dhe appeal dhe shikueshmëri në nivel komercial.

You might also like