Milanistat
Milanistat, emocionet kuqezi

Arritja e re e Piolit: është trajneri i 7-të në historinë milaniste që arrin në gjysmëfinale të Kupës së Kampionëve apo Champions League

Pas skudetos së sezonin e kaluar, Stefano Pioli arriti një tjetër moment historik të madh në drejtim të Milanit, që do të thotë gjysmëfinalet e Champions League. Askush, madje as më optimisti i tifozëve rosonerë, nuk mund të imagjinonte të tilla rezultate kur në tetor 2019 trajneri parmexhan mori vendin e Marco Giampaolos në pankinën e Djallit. Në më pak se katër vjet, Pioli e ka rikthyer Milanin në krye në Serie A dhe tani edhe në Evropë.

MREKULLIA PIOLI

Është një mrekulli e vërtetë ajo e trajnerit milanist, që është bërë trajneri i shtatë në historinë e klubit të rrugës Aldo Rossi që arrin në gjysmëfinale të Kupës së Kampionëve ose Champions League. Para tij, vetëm Hector Puricelli (1956), Giuseppe Viani (1958), Nereo Rocco (1963 dhe 1969), Arrigo Sacchi (1989 dhe 1990), Fabio Capello (1993, 1994 dhe 1995) dhe Carlo Ancelotti (1993, 1994 dhe 1995) dhe Carlo Ancelotti Carlo Ancelotti (2003, 2005, 2006 e 2007).

AMBIENT PERFEKT

Pioli hyn kështu në elitën e trajnerëve të mëdhenj të Milanit dhe këtë e bëri falë një pune perfekte në Milanello. Nëse Djalli është rikthyer në nivele të larta, merita të mëdha ka padyshim trajneri rosoner që e ka rikthyer Milanin aty ku e meriton. Nuk ka qenë e lehtë, por vitet e fundit është krijuar ambjenti i duhur midis klubit të rrugës Aldo Rossi dhe Milanellos, një unitet qëllimi i të cilit ka qenë themelor në arritjen e arritjeve të caktuara. Megjithatë, puna e Piolit dhe Milanit të tij nuk ka përfunduar ende…

You might also like